Afdrukken

De Schola Cantorum van de St. Adrianuskerk in Naaldwijk zingt o.l.v. Ben Hillen op regelmatige basis de Nederlandse vespers van de in 2012 overleden priester-componist Gerard Lesscher uit Hengelo.
 
1e zondag van de Advent 2 december 2018 16.30 u Nederlandse vespers
2e zondag van de Advent 9 december 16.30 u Nederlandse vespers
3e zondag van de Advent 16 december 16.30 u Nederlandse vespers
4e zondag van de Advent 23 december 16.30 u Nederlandse vespers
Openbaring van de Heer (Driekoningen) 6 januari 2019 16.30 u Gregoriaanse vespers
 
Gerard Lesscher componeerde de Nederlandse Getijden in een gregorianiserende stijl. Ze bestaan uit lauden, vespers en kleine uren. De Nederlandse Getijden hebben een omvang van plm. 1500 pagina’s. Het muziekzetwerk is een gigantische klus geweest en wacht nog steeds op kerkelijke goedkeuring. Ik hoop dat het boek in 2019 zal worden uitgegeven.
Zie: www.nederlandsgraduale.nl.
 
Door de Nationale Raad van Liturgie (NRL) in de RKK wordt het werk beschouwd als een verrijking voor het gezongen getijdengebed in Nederland. De teksten van dit gezongen getijdengebed zijn in overeenstemming met het getijdenboek dat in 1990 voor het Nederlandse en Vlaamse taalgebied beschikbaar kwam als uitvloeisel van het Tweede Vaticaans Concilie.
 
De Nederlandse vespers zoals Gerard Lesscher die componeerde, ademen de meditatieve sfeer van het gregoriaans, zijn fijn om te zingen en geven veel ruimte aan volksdeelname. Ze duren ongeveer 25 minuten.
 
De volgende vespers in Naaldwijk zijn: zie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Wil je op de hoogte gehouden worden, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..